Украйна прегрупира военни подразделения в Запорожко направление. Това съобщи за РИА

...
Украйна прегрупира военни подразделения в Запорожко направление. Това съобщи за РИА
Коментари Харесай

Руски администратор: Украинските войски ще се пренасочат по Запорожкото направление

Украйна прегрупира военни подразделения в Запорожко направление. Това заяви за РИА Новости Владимир Рогов, ръководител на придвижването " Ние сме с Русия " и член на Главния съвет на назначената от Москва администрация на Запорожка област, представен от " Фокус ".

" Запорожкото направление се трансформира в главно за нашите съперници във връзка с настъплението и провокациите по отбранителната ни линия. Сега силите от Херсонското направление ще бъдат трансферирани в запорожкия сектор на фронта “, цитира организацията думите на Рогов.

Според него в този момент линията на защитата се укрепва, защото украинските войски може да хвърлят оптимални сили за пробива й.

" Техният проект, който те не крият, е да стигнат до Бердянск, като по пътя завладяват Василевка, Пологи и Мелитопол. Друга линия на офанзива е пресичането на Днепър и завладяването на Запорожката атомна електроцентрала ", добавя Рогов.

Същевременно стана ясно, че след загубата на Херсон Геническ е определен за краткотрайна столица на Херсонска област и там към този момент се намират главните органи на властта. Това разгласи пред кореспонденти представителят на назначената от Москва администрацията на района Александър Фомин, предава ТАСС.

" От през днешния ден краткотрайната административна столица на Херсонска област е Геническ. Там са съсредоточени всички съществени управляващи ", цитира организацията думите му.

Руските сили откриха надзор над Геническ на 27 февруари. Градът се намиран на брега на Азовско море. Известен е като морско пристанище и курорт.

На 9 ноември съветският министър на защитата Сергей Шойгу подреди изтеглянето на съветските войски в Херсонска област от десния бряг на Днепър. Решението за евакуиране на силите е обвързвано, наред с други неща, със опасността от изолираност на подразделенията при вероятно наводнение на териториите под Каховската водноелектрическа централа. Повече от 115 хиляди цивилни към този момент са евакуирани от десния бряг на реката.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР